.

Няколко упражнения за по-добро зрение

Няколко упражнения за по-добро зрение
Снимка: Dreamstime

В днешно време повечето хора работят на компютър и това постепенно води до проблеми със зрението. Вместо да се примирявате, започнете да правите упражнения, които ще ви помогнат да имате добро зрение по-дълго време.

 

Вижте няколко упражнения, които ще ви бъдат от полза:

 

Седнете удобно и разтрийте ръцете си, докато не почувствате топлина. Затворете очи и ги покрийте със затоплените длани. Опитайте се да направите така, че да не преминава никаква светлина през тях. Представете си, че съзерцавате пълен мрак. Дишайте дълбоко и мислете само за красиви мисли и образи. Когато започнете да виждате черен фон, отворете очите си. Ако имате нужда, повторете упражнението.

 

 

Присвийте силно клепачи и задръжте очите си затворени в продължение на 3-4 секунди. Отворете ги за същото време. Повторете упражнението 7-8 пъти.

 

С три пръста от всяка ръка притеснете леко горната част на очната ябълка. Очите трябва да са напълно затворени. Задръжте така в продължение на 1-2 секунди и отпуснете. Повторете упражнението 5 пъти.

 

Седнете и изправете главата си. Правете бавни кръгове по посока и обратно на часовника. Повторете упражнението 5 пъти ,като мигвате при всяка смяна на посоката. Очите трябва да са отворени.

 

Хванете с ръка някакъв предмет и го поставете на нивото на очите си. Фокусирайте го и постепенно започнете да го приближавате към носа си, докато успеете да го видите ясно. После го върнете обратно. Повторете упражнението 10 пъти.

 

Следете движещи се предмети. Мигайте, докато правите това упражнение в продължение на 3 минути.

 

Редовното правене на тези упражнения води до наистина добър резултат. Ако усетите, че имате сериозни проблеми с очите и това не ви помага, консултирайте се с очен лекар.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...